Rasvakaivon tyhjennys

Tyhjennämme rasvakaivot ammattitaidolla. Tilaa meiltä rasvakaivojen tai rasvanerottimen säännöllinen tyhjennys, hälyttimen anturien tarkastus ja huolto.

Rasvakaivojen tyhjennykset

Rasvan joutuminen viemäriin on aina iso riskitekijä, sillä se voi tukkia viemärilinjat ja pumppaamot hyvinkin pahasti. Siksi rasvakaivon olemassaolo vaaditaan jokaisessa julkisessa keittiössä, olipa kyse ravintolasta tai koulun keittiöstä.

Palvelemme teitä tyhjentämällä rasvakaivonne. Tyhjennyksen yhteydessä rasvakaivo pestään, hälytinanturit puhdistetaan ja niiden kunto ja toimivuus tarkistetaan. Tarvittaessa myös korjaamme epäkuntoon menneet hälyttimet.

Tyhjennyksen voi tilata meiltä säännöllisin väliajoin jatkuvana palveluna tai aina tarpeen mukaan silloin, kun rasvaerotin hälyttää säiliön täyttymisestä. Kun rasvakaivon tyhjennys suoritetaan säännöllisesti, eivät tukkeumat pääse tuottamaan ikäviä yllätyksiä. Kysy kilpailukykyiset hintamme!

Mikä on rasvakaivo?

Rasvanerotuskaivo eli rasvaerotin estää rasvapitoisia nesteitä joutumasta viemäriverkostoon. Putkiin hyytyvä rasva jähmettyy ja voi aiheuttaa nopeastikin tukoksen kiinteistön viemäreihin, jonka lisäksi se tuottaa ongelmia päätyessään kunnalliseen viemäriverkkoon ja vedenpuhdistamoon. Rasvajäte voi kuormittaa vesilaitoksia pahastikin.

Nykyään vaaditaan, että ravintoloissa ja kaikkialla, jossa valmistetaan ja käsitellään ruokaa suuremmassa mittakaavassa, kuten kouluissa ja päiväkodeissa, on lain mukaan oltava rasvanerotin tai rasvakaivo, ettei rasvaa pääse viemäriin. Sen lisäksi friteerauksesta ja paistamisesta jäänyt rasva tulee varastoida kiinteässä astiassa ja hävittää asianmukaisesti.

Rasvakaivon tyhjennys

Etenkin ravintoloissa, joissa käsitellään paljon öljyjä ja rasvoja, pestään likaisia astioita ja orgaanisen jätteen määrä on suuri, hoitamattomaan keittiön putkistoon muodostuu helposti haju- ja hyönteishaittoja. Rasva vahingoittaa putkia, sillä jähmettyessään viemäriputkiin se tukkii niitä ja aiheuttaa korroosiota. Putkissa seisova rasva kerää itseensä likaa ja bakteereita, houkuttaa sokeritoukkia ja banaanikärpäsiä ja pienentää putken kapasiteettia nopeasti. Kapean putken tukkeutumiseen tarvitaan yllättävän pieni rasvamäärä. Tuottamaton päivä ravintolassa ilman toimivaa keittiötä on haitaksi liiketoiminnalle, niinpä ennaltaehkäisevä rasvaerottimen huolto on kannattava ratkaisu myös taloudellisesti.

Myös rasvanerotinkaivoja tulisi huoltaa säännöllisin väliajoin, jotta ne toimivat oikein. Huoltamatta jättäminen saa tuhoja aikaan, jos kaivossa oleva rasva leviää viemäreihin. Jos rasva pääsee kovettumaan kaivojen pinnalle, erottimen hälytysjärjestelmä voi mennä epäkuntoon. Jos niin on päässyt käymään, Suomen Viemärihuolto Oy huoltaa myös hälyttimet toimiviksi.

Rasvajäte tukkii helposti jätevesipumppuja ja viemärilinjoja. Rasvaa voi kulkeutua myös viemäriverkon pumppaamoihin, joissa se aiheuttaa samankaltaisia ongelmia.

Mitä rasvanerotuskaivon tyhjennyksemme pitää sisällään?

Tyhjennämme rasvakaivon ja pesemme sen puhtaaksi
Puhdistamme hälyttimen anturit rasvasta ja liasta
Teemme antureille toiminnantarkastuksen (jos hälyttimen luo on pääsy, tavallisesti hälytin on keittiössä)
Täytämme rasvakaivon vedellä valmiiksi käyttöä varten

Toisinaan rasvakaivon näkee tyhjennetyn pelkästään imun avulla, jolloin käytännössä otetaan vain välivesi kyytiin ja rasva jää kaivon pohjalle. Valitessanne meidät voitte olla varmoja, että työ tulee hoidetuksi asianmukaisesti säädösten mukaan. Rasvakaivon tyhjennys sujuu meiltä ammattitaidolla. Suomen Viemärihuolto Oy toimii aina asiakkaan parasta ajatellen, ja voitte luottaa työmme jälkeen.

Jaa tämä sivu: