Viemärin avaus

Kun viemäri on tukossa, soita Suomen Viemärihuolto Oy. Päivystämme vuorokauden ympäri. Viemärin avaus, painehuuhtelu ja viemärin huuhtelu ammattitaidolla.

Viemäri tukossa?

Viemärin tukkeutuminen on yleinen ongelma, joka yllättää aina yhtä ikävästi. Viemäri ei vedä, vesi tulvii, ja apua tarvitaan heti. Vesivahinko tulee korjata kuntoon mahdollisimman pian, olipa kyseessä pienemmän tai suuremman mittakaavan pulma.

Tarjoamme ammattitaitoisen avun lähes kaikkiin viemärin huoltoon ja ongelmiin liittyen, myös ennaltaehkäisevästi. Hyvin varustetuista työautoistamme löytyvät valmiina tarvikkeet kaikkiin tilanteisiin, myös viemärikamera, jolla kartoitamme lähtötilanteen ja varmistamme joka kerta onnistuneen lopputuloksen. Tekemäämme viemärin avaukseen kuuluu aina myös viemärin huuhtelu, kuvaus ja dokumentointi.

Tavoitteenamme on laadukas ja asiakaslähtöinen hyvä palvelu, joka kattaa kaiken tarvittavan, olipa kyseessä minkälaisen viemärin avaus hyvänsä. Päivystämme vuorokauden ympäri, aina valmiina hätiin, kun apuamme tarvitaan. Neuvomme myös puhelimitse kotikonsteja ja opastamme, milloin kannattaa kokeilla itse ja milloin puolestaan on viisaampaa pyytää ammattilainen paikalle. Keskeinen sijaintimme mahdollistaa nopean avun paikan päällä aina, kun viemärihuollon ammattilaista tarvitaan.

Viemärin avaaminen

Tullessamme työmaalle kartoitamme ensin tilanteen. Katsomme tarkastuskaivoista, ovatko kaikki viemärit tukossa, vai esimerkiksi ainoastaan yksi linja? Putkistossa saattaa olla rakenteellisia vikoja, jotka voivat altistaa viemärin tukkeutumiselle, ja toisinaan syy voi olla myös käyttäjästä johtuva. Tyypillisesti pesuhuoneen viemäri tukkeutuu hiuksista, keittiön viemäri puolestaan rasvasta ja ruoanjätteistä. Opastamme mielellämme asiakasta pitämään huolta viemäreistään ja ennaltaehkäisemään ongelman uusiutuminen jatkossa.

Viemärin avaaminen

Tavallisesti aloitamme viemärin avaustyöt viemärikameralla. Kuvausvälineistö kulkee mukana jokaisen automme vakiovarusteena. Selvitettyämme ongelman laadun avaamme tukoksen. Tavallisesti painehuuhtelu kuumalla vedellä tuottaa toivotun lopputuloksen ja säästää viemäriä vahvojen ja myrkyllisten aineiden aiheuttamilta vaurioilta.

Kun avauksen jälkeen viemäri on taas toiminnassa, kuvaamme linjan vielä uudestaan varmistaaksemme, että työ on hyvin tehty. Viemärin avauksen yhteydessä kerromme tukkeutumisen syyn ja mahdollisesti tarvittavat jatkotoimenpiteet. Asiakkaanamme voit olla turvallisin mielin työmme laadun suhteen.

Toimitamme aina kuvatun viemärin avaus -aineiston asiakkaalle työraportin mukana. Sen saada toiveidensa mukaan esimerkiksi Dropboxiin tai vaikkapa muistitikulla.

Painehuuhtelu ennaltaehkäisee tukoksia

Taloyhtiöiden viemärien hyvän toiminnan takaamiseksi on säännöllinen kuvaaminen ja putkiston painehuuhtelu hyvä keino ehkäistä tukoksia ennalta. Kuvaamalla viemärit on helppo tarkistaa, onko viemärin puhdistukselle tarvetta lähiaikoina. Se myös pienentää riskejä kalliiden vesivahinkojen syntymiselle. Putkiston käyttöikäkin pitenee, kun viemärit puhdistetaan säännöllisesti. Huuhtelu on hellävarainen tapa puhdistaa putkiin pinttynyttä kerrostumaa.

Viemärin huuhtelu

On suositeltavaa huuhdella kerralla koko taloyhtiön viemäriverkosto, ei ainoastaan yksittäisen asunnon osalta. Viemärilinjat olisi hyvä huuhdella 5-10 vuoden välein, jotta varmistetaan viemäreiden oikeanlainen toiminta. Painehuuhtelun jälkeen viemäritukosten esiintyminen on tyypillisesti vähentynyt merkittävästi tai loppunut kokonaan. Pitkällä aikavälillä se on siis kannattavampi ratkaisu kuin toistuva yksittäisten tukosten availu.

Milloin viemärin huuhtelu on tarpeen?

Kun viemäri alkaa oireilla, on hyvä varautua tulevaan korjaustarpeeseen kuvauttamalla ja huuhtelemalla putket. Etenkin, kun viemäriputkisto on jo useamman vuosikymmenen ikäinen ja tukoksia esiintyy toistuvasti, eikä putkia ole kuvautettu pariin viime vuoteen. Viemäri voi pulputtaa tai nostaa hajuja huoneistoon. On viisasta reagoida pian, jos viemärin käyttökunto herättää huolta ja mietityttää. Ajan saatossa taipunut tai heikentynyt viemäriputki saattaa aiheuttaa vakaviakin viemärin tukoksia ja sen myötä jopa putkirikkoja ja vesivahinkoja.

Viemärin avaus

Viemärit onkin hyvä huuhdella tasaisin väliajoin, jotta esimerkiksi keittiön lavuaarilta ja astianpesukoneelta poistuva likainen ja rasvainen jätevesi tai kylpyhuoneen viemäreihin kertyneet hiukset ja pesuaineet eivät tuki viemäristöä. Huuhtelun jälkeen viemärilinjan toimivuus paranee.

Kylpyhuoneen ja keittiön viemärilinjat rasvoittuvat helposti, ja siksi viemärin avaus tulee säännönmukaisesti eteen ennemmin tai myöhemmin. Yleisimpiä tukkeutumisen syitä ovatkin juuri viemäriin kaadetut rasvat sekä sinne kuulumattomat vierasesineet. Keittiön viemäri kannattaisikin kuvata noin viiden vuoden välein, koska suurin osa putkistoon kertyvästä rasvasta ja muusta tukoksia aiheuttavasta aineksesta on peräisin keittiön ruoanjätteistä. Kuumavesihuuhtelu poistaa tehokkaasti rasvan putkien seinämistä ja ennaltaehkäisee viemärin tukkeutumista.

Suomen Viemärihuolto Oy on käytettävissänne kaikenlaisiin viemärin avaustöihin ja painehuuhteluihin. Soita meille, kun kaipaat nopeaa ja luotettavaa palvelua!

Jaa tämä sivu:
Viemäri tukossa? Onnistu kotikonstein.

Ennaltaehkäise viemäritukokset

Paras tapa pitää viemäriputket hyvässä kunnossa on välttää päästämästä niihin rasvaa, ruoanjätettä, hiuksia ja muuta roskaa. Käytä viemärin suodatinta aina, kun se on mahdollista, puhdista altaat ja lattiakaivot käytön jälkeen ja pese säännöllisesti. Älä myöskään kaada wc-istuimen viemäröintiin mitään ylimääräistä.

WC-pöntön avaus

Hävitä rasvaiset nesteet vaikkapa kaatamalla ne tiiviiseen astiaan ja hävittämällä sekajätteenä tai kaatamalla ne hyytyneessä muodossa biojäteastiaan. Esimerkiksi kinkunrasvan voi laittaa myös kompostoriin sellaisenaan.

Seuraa viemärien toimintaa arjessa ja huomioi, mikäli havaitset pahaa hajua, pulputusta tai hitautta niiden vetämisessä, tartu toimeen hyvissä ajoin huuhdellen ja puhdistaen viemäriä.

Kotikonstit viemärin avaukseen

Jos viemäri kuitenkin on tukossa ja mietit, miten toimia, aloita tutkimalla tilanne ja tarkistamalla ensin, onko mahdollista ratkaista tilanne itse.

Lattiakaivo ei vedä?

- Tarkista ja tarvittaessa vaihda tai puhdista viemärin suodatin.
- Onko hajulukko täyttynyt hiuksista, ihon rasvasta ja pesuaineista? Sitä voi koettaa puhdistaa poistamalla tukoksen, jos ylettyy siihen.

Lavuaari ei vedä?

- Onko vesilukkoon kerääntynyt roskaa; ruoanjätteitä, hiuksia tai muuta sinne kuulumatonta? Vesilukon voi avata ja poistaa sinne päätyneet roskat.

Muista kuitenkin aina ensin varmistaa mahdolliset taloyhtiösi säädökset; kaikkialla ei ole välttämättä sallittua avata putkia omin toimin.

Pyri välttämään markettien tarjoamia vahvasti emäksisiä viemärinavaajia, erilaisia ”kodin putkimiehiä”. Ne voivat aiheuttaa putkistoon jopa pahemman tilanteen kovettumalla viemäriin. Usein pelkkä kuuma vesi riittää avaamaan kevyen tukoksen. Täytä tukkiutunut allas kuumalla vedellä ja anna sen vaikuttaa jonkin aikaa.

Etikka ja ruokasooda ovat myös myrkytön keino puhdistaa ja avata pieniä tukkeumia. Se myös poistaa tehokkaasti pahaa hajua. Laita viemäriin soodaa 1-2 desilitraa joko sellaisenaan tai veteen liotettuna ja kaada sama määrä etikkaa päälle. Aineiden yhdistymisen tuottama kemiallinen reaktio aiheuttaa kuohahduksen, joka auttaa putken avautumisessa. Anna seoksen vaikuttaa hetken aikaa ja laske sitten viemäriin kuumaa vettä. Toista tarvittaessa.

Jos avausyritykset kotikonstein eivät kuitenkaan ota onnistuakseen, ei hätää. Soittakaa vain Suomen Viemärihuolto Oy paikalle ja me autamme mielellämme. Nopea palvelumme on käytettävissä vuorokauden ympäri, aina valmiina kun meitä tarvitaan!