Viemärin kuvaus

Viemärin kuvaus ja dokumentointi ammattitaidolla joka avauksen yhteydessä. Putkiremontti, kuntokartoitus, kotiviemärin vuositarkastus, kuvausraportti.

Viemärin kuvaaminen on hyödyllinen toimi, joka antaa paljon tietoa viemäriverkoston käyttökunnosta. Suomen Viemärihuolto Oy:n erikoisalaa onkin juuri viemärien kuvaus ja dokumentointi. Olipa suunnitelmissanne putkiremontti, kotiviemärin ongelmien selvittäminen tai viemäriverkon kuntokartoitus isompiin kokonaisuuksiin, meiltä saat aina asiantuntevaa palvelua kilpailukykyiseen hintaan. Teemme myös uusien salaojien ja sadevesiviemärien käyttöönottokuvauksia. Soita ja kysy hintaa juuri tarpeisiisi räätälöityyn viemärin kuvaustyöhön, autamme mielellämme!

Monipuoliset viemärin kuvaus -palvelumme

Kuvaamme aina viemäriavauksen yhteydessä
Suoritamme uusien viemäreiden käyttöönottokuvauksia
Suoritamme sadevesiviemäreiden kuvauksia
Suoritamme salaojien kuvauksia
Tarkastamme tuuletusviemäreiden toimivuuden
Tilaa meiltä myös viemäriverkostojen kuntokartoitus (vuositarkastus, kymmenvuotistarkastus ym.)

Olipa kyseessä uudis- tai saneerauskohde tai suurempi kokonaisuus, meiltä saat aina kuvaukset luotettavasti ja pitkäaikaisella ammattitaidolla. Viemärikamerat ja paikannuslaitteet löytyvät jokaisesta autostamme vakiovarusteena.

Viemärin kuvaus

Toteutamme viemärien kuntokartoitukset kaikkiin tarkoituksiin. Rakennusvalvontaviranomaisen tarkastukseen ennen asunnon käyttöönottoa sisältyy myös putkiston tarkastus. Kuntokartoituksen myötä selviää viemäriputkiston todellinen kunto ja sen perusteella pystyy arvioimaan tulevan korjaustarpeen ajankohdan ja putkiston elinkaaren pituuden. Kuvauksen jälkeen toimitamme asiakkaalle kohteen videomateriaalit tallenteena ja kerromme, mitä tutkimuksessa paljastui. Selvitys putkien kunnosta antaa hyvän pohjan oikeiden saneerausmenetelmien valintaan ja työn kiireellisyyteen.

Olipa kyse uuden viemärin käyttöönottotarkastuksesta tai kymmenvuotistarkastuksesta, voitte luottaa siihen, että tehtävä tulee hoidetuksi huolella ja taidolla. Suomen Viemärihuolto Oy:lle hyvin tehty työ ja asiakkaan tyytyväisyys on kunnia-asia.

Viemärin kuvaaminen

Kuvaamalla tarkastaminen on osa viemärin säännöllistä perushuoltoa. Viemäriin kerääntyy käytön myötä rasvasta ja muusta siellä kulkevasta aineksesta kovettumia, jotka kerryttävät tukkeumia ja rapauttavat putken pintaa. Huolehtimalla viemärin toimintakunnosta vältetään tukosten syntymistä, ikäviä hajuja ja jopa vesivahinkoja.

Ensimmäisiä varoitusmerkkejä ovat viemärin pulputus ja häiritsevät hajuhaitat. Kuvaaminen kannattaakin toteuttaa aina, jos tukoksia esiintyy tiheään tai ongelma uusiutuu korjaustoimista huolimatta. Se kertoo, että kaikki ei ole kunnossa, ja kuvaamalla saadaan vioittunut kohta selville tarkasti ja luotettavasti, jolloin pystytään hoitamaan itse ongelmaa eikä vain sen tuottamaa oiretta. Samalla säästytään turhalta rakenteiden avaamiselta tai putkien esiin kaivamiselta.

Viemärin kuvaus ja raportointi

Kuvausraportista on myös hyötyä viemäriremontin ajankohdan ja laajuuden suunnittelussa, kun putkien todellinen kunto saadaan tarkkaan selville. Kuntoraportti toimii hyvänä pohjana remonttitarpeiden selvittämiseen ja todistus viemärin kunnosta on myös taloyhtiölle tai taloaan myyvälle hyödyllinen dokumentti.

Kuvaus kannattaa tehdä muutamien vuosien välein, riippuen kohteen iästä ja käyttöasteesta. Ennen kuvausta viemäri huuhdellaan puhtaaksi, jolloin putkien kunto näkyy selkeämmin ja mahdolliset vauriot erottuvat kuvassa. Huuhtelu myös puhdistaa putkistoa ja auttaa omalta osaltaan pidentämään viemäriverkoston elinkaarta.

Uuden viemärin käyttöönottokuvaus

Ennen uuden viemärin ottamista käyttöön ne kannattaa tarkistaa kuvaamalla jo hyvissä ajoin. Näin saadaan varmistettua, että niiden asennus on yleisten vaatimusten mukainen ja putkiin ei ole jäänyt mitään ylimääräistä roskaa, joka voisi haitata viemäriputkiston toimintaa. Tarkastus kuvaamalla ennen valua säästää aikaa ja vaivaa, kun mahdolliset virheet voi korjata heti joutumatta avaamaan jo tehtyjä rakenteita.

Toinen viemärin kuvaus suoritetaan vielä ennen kuin rakennus otetaan käyttöön. Tarvittaessa putkisto voidaan vielä huuhdella, jolloin rakennusaikana mahdollisesti putkiin jäänyt roska poistuu ja viemäri on valmiina käyttöön. Tarkastusraportti jää vahvistukseksi siitä, että viemäriverkko on ollut rakennusvaiheessa hyvässä ja asianmukaisessa kunnossa. Viemäriputkiston tarkastus on myös osa rakennusvalvontaviranomaisen lopputarkastusta, josta jää dokumentti talon huoltokirjaan.

Sadevesiviemäreiden huuhtelu ja kuvaus

Viemärin huuhtelu on etenkin kiinteistöpuolella hyödyllinen, ennakoiva toimenpide, joka estää sadevesiviemäreitä menemästä tukkoon. Vuosittainen sadevesiviemäreiden huuhtelu estää tehokkaasti tukosten kehittymisen.

Viemäripalvelut

Kuvaamalla viemärin voi selvittää sen kunnon ilman, että putkea joutuu kaivamaan esiin. Paikannuslaitteen avulla on helppo löytää oikea kohta korjausta tai huoltoa varten.

Soita meille ja kysy hinta juuri tarpeittesi mukaiselle kuvaukselle!

Viemäriputkiston savukokeet

Palvelemme myös tarvitessanne savukokeita. Savukoe auttaa selvittämään täsmällisesti, mistä kohtaa viemäri on vaurioitunut ja vuotaa. Viemäririkon merkkinä on usein ikävä viemärille tyypillinen haju. Tarkka vuotokohta voi muutoin olla vaikea paikallistaa, ja savukoe ratkaisee tämän pulman nopeasti ja tehokkaasti osoittamalla paikan, josta putki ei ole tiivis.

Savua johdetaan viemäriverkostoon paineen avulla, ja ulos tullessaan se paljastaa vuotokohdan. Samalla menetelmällä pystytään myös tarkistamaan kiinteistön viemärilinjojen päät, kadonneiden tarkastuskaivojen sijainnit tai tuuletusviemäreiden toiminnan.

Kokeessa käytettävä kemiallinen savu on vaaratonta eikä aiheuta vahinkoa myöskään rakenteille tai omaisuudelle.

Jaa tämä sivu: