Viemärialan ammattilaiset palveluksessasi 24/7

Joustavaa viemärihuoltoa, joka vastaa aina tarpeisiisi. Yrityksemme perustana on tyytyväinen asiakas. Olemme aina valmiina palvelemaan juuri sinua!

Katso videoita Facebookissa →

Yrityksen historia

Suomen Viemärihuollon historia alkaa jo ennen yrityksen perustamista.

Vuonna 2015 LVIS-Huolto hävisi merkittävän asiakkaan kilpailutuksen ja jäi toiselle sijalle sopimuksessa. Toisena toimittajana yritys ei tietenkään saanut niin paljon töitä hoidettavakseen kuin sopimusykkönen. Harri ja Tero pohtivat, mitä voitaisiin tehdä eri tavalla kuin kilpailijat, jotta saataisiin töitä. Harri lainasi kaveriltaan viemärikameraa, jotta voisimme tarjota lisää palveluita asiakkaille. Viemärit olivat tietenkin olleet jo oleellinen osa LVIS-Huollon toimintaa, jolloin niiden kuvaaminen ja tutkiminen oli looginen palveluiden täydentämismuoto.

Viemärialan työt alkoivat kiinnostaa jatkuvasti enemmän ja v. 2015 ostettiin ensimmäinen Rionedin pakettiautoon asennettava painehuuhtelulaite Ro-ka-tech-messuilta Saksasta.

Olimme tehneet kaksi merkittävää huomiota alasta: Erään asiakkaan luona oli tilanne, että aikaisempi yritys oli aina käynyt avaamassa viemäritukoksen pelkällä imulla. Me tutkimme asiaa kameran avulla, jolloin selvisi, että linjasaneerauksen aikana viemäriä ei oltu kytketty mihinkään, viemäri johti vain maatäyttöön. Silloin ymmärsimme, kuinka tärkeä asia on aina viemärin avauksen yhteydessä selvittää tukkeutumisen syy.

Eräässä isossa toimistorakennuksessa huomasimme viemäritukoksen, josta soitimme isännöitsijälle. Silloin kerroimme isännöitsijälle omasta toiminnastamme, mutta hän luotti enemmän isoon tunnettuun toimijaan ja halusi tilata palvelun tältä. Isolta toimittajalta tuli yhdistelmäauto paikalle. Kuljettaja ilmoitti heti, että tarvitsisi putkiasentajan avaamaan hajulukkoja ja purkamaan keittiökaapistoja ennen kuin voisi alkaa viemärinavaukseen. Tarvittiin siis erikseen paikalle putkimies yhdistelmäauton kuljettajan lisäksi. Tukos ei auennut heti, joten kuljettaja kutsui myös kameramiehen, jolloin paikalla oli kolme eri työntekijää ja kalustoyksikköä.

Näiden ja lukuisien vastaavien huomioiden vuoksi aloimme miettiä oman viemärialan toiminnan laajentamista ja erillisen yrityksen perustamista.

Alkuvuodesta 2017 olimme tilanneet Keoxilta Micro Kombi 7,5 tonnin Ivecon pakettiauton alustalla. Tällöin oli ajatus, että teemme viemärihuollon töitä ainoastaan tällaisilla pienillä yhdistelmillä, sillä hankintahinta oli halvempi, ja kuvittelimme, että pienillä autoilla pystyisi samalla tavalla tekemään töitä kuin isoilla yhdistelmäautoilla.

Odottavan aika oli pitkä ja palo töihin kova. Harri huomasi ilmoituksen Rovaniemellä myytävästä yhdistelmäautosta. Paikallinen yritys oli luopumassa ajoneuvostaan. Eikä aikaakaan, kun Norwegianin lento nousi kohti Pohjoista ajoneuvoa ostamaan. Autoa ei kuitenkaan saatu sillä kerralla mukaan, sillä se ei ollutkaan mennyt tuona päivänä olleesta katsastuksesta läpi. Kaupat kuitenkin tehtiin, ja edellinen omistaja ajoi auton meille viikon päästä Tuusulaan, Kellokoskelle.

Suomen Viemärihuolto Oy, historia

Suomen Viemärihuolto historia

Hankinnan jälkeen huomattiin, että isolla autolla pystyi tehdä rasva-, ja hiekanerotuskaivojen tyhjennyksiä ja siten palvelemaan asiakkaita monipuolisemmin kuin pienellä autolla.

V. 2017 Harri, Tero, Jyri ja Erno sitten perustivat Suomen Viemärihuolto Oy:n, joka lunasti LVIS-Huollon hankkiman imuauton. Tällöin palkattiin myös ensimmäinen työntekijä.

Suomen Viemärihuolto, osakkaat

Loppuvuodesta 2017 harkittiin vakavissaan kuvausauton hankintaa. Kerran Joensuuhun ajaessaan Harri kävi puhelimessa keskusteluita eri toimittajien kanssa uusista autoista. Yksi näistä toimittajista oli Eur-Mark. Näiden keskusteluiden jälkeen ja siinä tilanteessa uuden imuauton hankinta tuntui kuitenkin järkevämmältä ja tärkeämmältä kuin kuvausauton hankinta.

6.12.2017, Suomi 100 -päivänä tehtiin kaupat uudesta kombiautosta. Auto oli linjastosta valmistumassa oleva demoauto, jonka tuotantoaikataulu oli äärimmäisen tiukka. Kauppa oli kiire tehdä juuri itsenäisyyspäivänä, sillä halusimme autoon vedenlämmittimen. Vedenlämmitin ei ole yleinen alan autoissa, mutta meillä se on lähtökohtana kaikissa ajoneuvohankinnoissa. Kuumalla vedellä pystymme tekemään erilaisia sulatuksia ja irrotaan rasvajäänteet tehokkaammin.

Tuolloin Eur-Markin linjastosta olisi ollut valmistumassa myös vedenkierrätysauto, mutta tällöin päädyimme mm. kustannusten vuoksi tavallisen kombiauton hankintaan.

Auton luovutus oli tammikuussa 2018 ja pääsimme heti sulatustöihin mm. jäätyneiden sadevesikaivojen vuoksi. Tuon auton hankinta on osoittautunut yrityksen kasvun kannalta ratkaisevaksi siirroksi.

Suomen Viemärihuolto, historia

Loppuvuodesta 2017 LVIS-Huolto oli valittu vuoden yrittäjäksi, ja lehtijutussa kerrottiin myös Viemärihuollosta ja mainittiin, että meille voisi kävellä myös suoraan ovesta sisään työnhakuun. Kerran hallilla Tero avasi oven ja kyseli, kuka tulija oli. Vieras oli esitellyt itsensä Viemärihuollon uudeksi työntekijäksi. Työntekijä on edelleen töissä yrityksessä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä →

Kalusto

Kaluston ja henkilöstön määrä on kasvanut tasaisesti vuosien aikana, ja tällä hetkellä toimimme yhdeksän kombiauton, kahden kuvausauton, kahden pumppaamohuoltoauton ja viiden huoltoauton sekä 20 kokopäiväisen työntekijän voimin.

Ympyrä sulkeutui keväällä 2021, kun saimme  EcoCycler vedenkierrätysauton. Toinen EcoCycler auto tuli käyttöömme 2023. Vuonna 2022 valmistui uusi halli, josta saimme lisää tilaa niin kalustolle kuin toimistollekin. 

Viemärihuollon edelläkävijä

Palveluksessanne on yhdeksän laajasti varustettua imu-/painehuuhteluautoa, jotka täydentävät osaavan ja ammattitaitoisen henkilöstömme toimintaa. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että Suomen Viemärihuolto Oy huolehtii toimeksiannot tinkimättömällä asenteella, aina parhaansa tehden.

Viemärihuolto, kalusto

Taataksemme parhaan mahdollisen palvelun, olemme panostaneet uudenaikaiseen ja monipuoliseen kalustoon niin autojen kuin välineistömme suhteen. Jokainen auto on suunniteltu niin, että niistä löytyvät kaikki tarvittavat välineet työtehtävien sujuvaan ja ripeään suorittamiseen.

Tavoitteenamme on olla aina ajan hermolla ja tarjota asiakkaillemme paras mahdollinen palvelu. Seuraamme viemärialan muuttuvia tarpeita ja vastaamme uusiin haasteisiin nopeasti ja tehokkaasti. Katsomme kohti tulevaisuutta.

Viemärin rassaus

Seuraa somekanavistamme ja sivustoltamme uusinta tietoa kuulumisistamme!

Ota yhteyttä →

Täyden palvelun viemärihuoltoa

Tarvitsemasi huoltotyöt hoituvat tavallisesti yhdellä käynnillä. Olemme luotettava paikallinen toimija, ja tehokkuus ja taito on valttikorttimme. Päivystämme ympäri vuorokauden ja saavumme nopeasti avuksesi.

Valitse Suomen Viemärihuolto Oy, kun paras kokonaisuus ratkaisee.

Viemärihuolto, tietoa meistä

Seuraa meitä myös somessa!

Päivitämme kuulumisiamme, tietoiskuja toiminnastamme ja hyödyllistä käytännön infoa säännöllisesti sosiaalisen median alustoillemme.

Laita Facebook- ja Instagram -tilimme seurantaan ja pysy uusimman tiedon tasalla!

Ota yhteyttä →